На данашњем састанку представника општине Обреновац, Дома здравља и директора основних и средњих школа одлучено је да настава у школама на територији општине Обреновац почне у среду, 20. фебруара.

Члан Већа општине Обреновац Новица Филиповац рекао је да се  ђаци враћају у клупе сутра ујутру по распореду који се унапред утврђен.

– Што се тиче надокнаде изгубљене наставе данас је у договору са директорима одлучено да се изгубљено надокнади тако што ће се настава интезивирати кроз одржавање предчаса. Неће бити радних субота него ће се овим видом надокнадити два дана – казао је Филиповац.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић нагласио је да је пет дана било довољно да се епидемија грипа заустави.

– Ми ћемо као одговорна општина увек овако реаговати и учинити све што је у нашој моћи да помогнемо нашим суграђанима. Обезбедили смо неколико тона јужног воћа које ће бити подељено по школама на територији општине Обреновац. Сваки ученик ће добити по један витамински оброк – казао је Чучковић.

Директорка Дома здравља Обреновац др Маја Тодоровић истакла је да су се у Обреновцу повећале инфекције дисајних органа.

– Због пораста броја инфекција дисајних путева Дом здравља Обреновац је ангажовао стручњаке са института “Торлак” да у току сутрашњег дана изолују вирусе који се појављују код предшколске и школске деце, као и код пацијената који се лече на Одељењу опште праксе. У току јучерашњег дана на педијатрији је обављено 400 прегледа, а на општој пракси преко 800. Из тог разлгоа сутра ће доћи стручњаци са “Торлака” и изоловати вирусе који погађају наше суграђане – казала је др Маја Тодоровић.

У основним и средњим школама пауза у настави је искоришћена да се учионице, као и наставна средства, дезинфикују.

{youtube}pRJuglCY-qE{/youtube}