У оквиру програма ”Еко капови”, који Градска општина Обреновац у сарадњи са Центром дечјих летовалишта и Спортско-културним центром ”Обреновац” спроводи већ више од једне деценије, група ученика основних обреновачких школа отпутовала је на бесплатну рекреативну наставу на најатрактивније планине Србије. Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима је и овога пута пожелео срећан пут малишанима и њиховим учитељицама и искористио прилику, да  учитељицама честита Међународни празник жена.

Ученици основних школа са територије општине Обреновац у оквиру програма ”Еко кампови” бесплатно бораве 7 дана на најлепшим српским планинама у објектима Центра дечјих летовалишта, где им је обезбеђено креативно и ангажовано провођење времена.

– Јутрос, након мањег кашњења, услед техничких и организационих проблема, које смо решили у сарадњи са Јавним предузећем Спортско-културни центар ”Обреновац”, група деце кренула је на бесплатну рекреативну наставу. У наредном периоду планирани су додатни поласци на наше најлепше планине – навео је Станојевић и овом приликом упутио извињење малишанима, њиховим родитељима и учитељицама, због насталих проблема са организованим превозом.

Ученици обреновачки основних школа који су данас отпутовали наредних седам дана боравиће на Тари и Букуљи, док ће група ученика која је на пут кренула јуче, 7 дана проводити на Руднику, Гочу и Дивчибарама.

– Око 370 ученика данас је отпутовало на планине, Тару и Букуљу. Пре неки дан, посетили смо малишане који су одмарали на Гочу, где смо се уверили, да им је заиста лепо, а верујем да ће и ове групе ученика бити задовољне. Желимо леп провод ученицима, дружење и уживање у организованим активностима – навео је директор Јавног предузећа Спортско-културни центар ”Обреновац” Душан Митровић.