Ученике обреновачких основних школа, која у оквиру програма ”Еко кампови” бесплатно бораве на Гочу, посетио је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

Деци је током боравка у објектима Центра дечјих летовалишта време испуњено разноврсним садржајима.

Током боравка на планини ученици нижих разреда основних обреновачких школа, имали су прилику да време проводе на свежем ваздуху, окружени природом, али и да се друже са учитељима, другарима, нешто ново науче, креативно и ангажовано проводе слободно време у разноврсним активностима.

– Сваке године се трудимо да пошаљемо наше малишане на планине, где се они друже са вршњацима, усвајају нова знања о природи, животној средини. Наш циљ је да и надаље одржимо традицију која подразумева бесплатан седмодневни боравак наших најмлађих на најлепшим планинама – рекао је Станојевић.

Директор Центра дечјих летовалишта Иван Јегоровић овом приликом истакао је да су објекти у целости прилагођена деци и њиховим потребама.

– Објекти Центра дечјих летовалишта су спој традиције и модерних токова. Овога пута, направили смо и извесне искораке, наиме за децу ће бити изведене и позоришне представе – навео је Јегоровић.

Директор Јавног предузећа Спортско-културни центар ”Обреновац” Душан Митровић истакао је задовољство условима у којима деца бораве на планинама, активностима које су осмишљене како би деца на што је могуће креативнији начин проводила време.