Најбољим спортистима, спортским клубовима и спортским радницима за постигнуте резулатет у 2023. години, Градска општина Обреновац и Спортски савез Обреновца свечано су доделили награде.

Овом приликом проглашени су најбољи спортисти из различитих спортских дисциплина и то у различитим категоријама.

Најбољи спортисти сениори за 2023. годину су Јована Цветковић из ОК “ТЕНТ” и Лазар Лазаревић из БК “Обреновац”.

У млађим категоријама, титулу најбоље спортисткиње понела је Анђелина Павловић из Џудо и самбо клуба ”Хаџиме”, а у категорији најбољег спортисте Горан Арсенијевић из Кајак кану клуба “Забрежје”.

Најбоља женска сениорска екипа за 2023. годину је ОК “ТЕНТ”, док је у мушкој конкуренцији ова титула припала је МРК “Раднички”.

Плакета за најбољу екипу у млађим категоријама уручена је пиониркама ОК “ТЕНТ” и јуниорима Карате клуба “Раднички”.

Признања су уручена и Филипу Ђуричићу, најбољем спортисти који се такмичи ван Обреновца, Игору Жакићу из ОК “ТЕНТ”, најбољем тренеру у сениорској конкуренцији, Луки Трнинићу из Теквондо клуба “Грмеч”, најбољем тренеру у млађим селекцијама, ОШ “Посавски партизани” и Гимназији у Обреновцу за најбоље школе у школском спорту, професору Владану Васиљевићу, најбољем професору у основној школи и проф. Милошу Ђокићу, најбољем професору у средњој школи.

Признање за најбољег спортског радника уручено је Драгославу Обадићу, председнику ККК “Забрежје”, док је признање за животно дело у обреновачком спорту добио Сретен Николић, играч, тренер и професор физичког васпитања, који је провео 50 година у РК “Раднички”.

Признања најбољи спонзори за допринос развоју обреновачког спорта у 2023. години додељена су ЈП СКЦ “Обреновац”, РТВ Маг- Обреновац, Листу за екологију “ПАЛЕЖ”-Обреновац и Локалним новинама Обреновац.

Председник Комисије за спорт општине Обреновац Предраг Јовановић нагласио је да се спортски радници, тренери, који раде са децом у различитим спортовима, труде да млади заволе спорт и остваре изузетне резулатате.

– Поред просветних радника и њиховог рада за децу и младе, труда да их образују и васпитају, људи који се баве спортом, тренери и спортски радници, обављају врло сличну улогу по важности. Градска општина Обреновац наставиће и у наредном периоду, у складу са могућностима, да помажемо разоју спорта, будући да смо перпознали предан рад и енергију. Трудићемо се да истрајемо у спровођењу програма Еко динара, по коме је Градска општина Обреновац јединствена – навео је Јовановић.