Савет месне заједнице Стублине у сарадњи са Градском општином Обреновац и Домом здравља Обреновац организовали су акцију чишћења простора око здравствене станице у овој месној заједници. Акцију је подржао и председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

Станојевић је овом приликом похвалио залагања чланова Савета месне заједнице Стублине, да ову сеоску месну заједницу учине бољим местом за живот.

– Лекар опште праксе у здравственој станици Стублине од понедељка, радиће у две смене. Верујем да ће чланови месне заједнице Стублине, уредити и прилазе другим установама у овом селу, како би у предстојећим пролећним данима ова месна заједница изгледала још лепше. Овом приликом позивам и чланове Савета других месних заједница, да вођени примером Савета месне заједнице Стублине, реализују овакве и сличне активности, да уређују своја животна окружења – рекао је Станојевић.

Срђан Грчић из Савета месне заједнице Стублине нагласио је да ће акција чишћења сеоских гробља, која је спроведена прошле године, бити поновљена и ове.

Овом приликом наглашено је да ће амбуланта у Стублинама радити сваког дана од понедељка до петка у периоду од 7.00 до 20.00 сати.

– Обезбедили смо стручан медицински кадар који ће овамо радити. Све здравствене станице су умрежене у интегрисани здравствени информациони систем, те грађани услугу коју добијају у Дому здравља Обреновац, могу добити и у својим зравственим станицама – рекао је директор Дома здравља Обреновац Милош Пековић.