Градска општина Обреновац и Канцеларија за младе градске општине Обреновац, у оквиру програма неформалног образовања, реализује три бесплатна курса језика за младе из Обреновца. Курсеви су намењени незапосленима, студентима и средњошколцима између 15 и 30 година. Кусреви страних језика су почели ове радне недеље, а први час курса енглеског језика посетио је и начелник одељења за информисање и бригу о младима Борис Богдановски.

Млади Обреновчани у наредна 3 месеца имаће прилику да похађају бесплатне курсеве енглеског и француског језика за почетнке, као и курс напредног конверзацијског енглеског језика.

Богдановски је нагласио, да је велики број младих Обреновчана у претходном периоду поднело прјаву за похађање курсева страних језика.

– Полазници који су се определили за похађање курса напредног конвезрзацијског енглеског језика, на првом предавању попуниће приступни тест, где ће се утврдити ниво њиховог знања, те у складу са добијеним резултатима тестирања, знаће се тачан број полазника овог курса – навео је Богдановски.

Он је овом приликом истакао, да ће курсеве страних језика похађати око 100 полазника.

– Надам се  да ће полазницима који успешно заврше курс страног језика, стечено знање значити током даљег школовања, али и приликом запошљавања. Сви полазници који заврше курс, добиће сертификате – рекао је Богдановски.

Он је позвао све младе Обреновчане да прате актуелности везане за Канцеларију за младе и то на званичној интерент презентацији Градске општине Обреновац, као и на instagram и facebook страници Канцеларије за младе општине Обреновац.