Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић посетио штанд Градске општине Обреновац на 45. Међународном сајму туризма. Сајам је изузетна прилика да се посетиоци ове манифестације упознају са богатом понудом општине која је надомак Београда. На штанду градске општине Обреновац ове године представљена је обреновачка зелена оаза, Забран, Обреновачка бања и њена благотворна дејства, популарна “Цевка”, спортско-рекреативни садржаји, али и други верски и културно-историјски споменици који сведоче о дугој традицији наше општине.

Милош Станојевић, председник Градске општине Обреновац је нагласио да је општина Обреновац богата природним лепотама и добрим људима.

– Наши представници општине и Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” покушавају да приближе сва та наша богатства свим посетиоцима сајма овде у Београду. Не само да имамо мноштво цркава и манастира, већ су ту и природна богатства као што су Забран, Арборетум, Потковица, шума Дубоко и сва друга природна богатства и локалитети који Обреновац чине занимљивом локацијом за туризам – рекао је Станојевић.

– Обогатили смо Авантура парк у Забрану, такође постоје још неки пројекти које покушавамо да спроведемо као што је Стари млин, за који нам је план да направимо савремено културно гнездо у самом центру града. Ту је и Узун Мирков хан на улазу у град и који је такође потенцијално значајна туристичка атракција која може да привуче одређен број туриста – навео је Станојевић.

Милан Марошанин, директор Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” је изјавио да се туризам у општини Обреновац све више развија.

– Много тога Обреновац има да понуди посебно Београду и окружењу и због тога смо већ четврту годину са Туристичком организацијом Београда на истом штанду – казао је Марошанин и додао да ће се промоција туристичког потенцијала општине Обреновац наставити.

Весна Станковић, шеф Одсека за привреду Градске општине Обреновац је поручила да ће сви посетиоци штанда Градске општине Обреновац на Међународном сајму туризма имати прилику да се упознају са туристичком понудом која постоји у општини Обреновац.