Под слоганом “Авантура почиње овде!” на Београдском сајму свечано је отворен 45. Међународни сајам туризма. Градска општина Обреновац у сарадњи са Јавним комуналним предузећем „Обреновац“, Јавним предузећем за заштиту и унапређење животне средине на територији градске општине Обреновац и Спортско-културним центром „Обреновац“, а у оквиру Туристичке организације Београда, и ове године за све посетиоце сајма припремила је презентацију туристичке понуде општине Обреновац.

Посетиоци сајма ће од четвртка 22. до недеље 25. фебруара ове године имати прилику, између осталог, да упознају туристичке потенцијале београдских општина, али и најзначајније туристичке атракције главног града.

Светозар Андрић, директор Јавног предузећа за заштиту животне средине је изјавио да се туристички потенцијал општине Обреновац стално повећава.

– Када кажем туристички потенцијал Обреновца сада то сви већ добро знају шта можемо да представимо. У последњих неколико година ми тај потенцијал покушавамо да представимо не само грађанима Обреновца, већ и грађанима широм Србије и иностранства – навео је Андрић.

– Оно што спада у круну нашег туристичког потенцијала је наш Забран, такође имамо и Арборетум, Јозића колибу, Цевку, нову бању у центру града и то су туристички потенцијали који се одмах уочавају – рекао је Андрић и подсетио на улагања у излетничкој шуми Забран.

– Урадили смо Авантура парк из три фазе и сада смо добили комплетан парк и од ове сезоне моћи ћемо грађанима да понудимо све наше услуге. Набавили смо и катамаран, то је заправо пловило које је од прошле године било експерименталног карактера, а од ове године ћемо имати уобичајену понуду што се тога тиче. У наредном периоду имаћемо и нови полигон – поручио је Андрић.