У МЗ Мала Моштаница, поред пута који води од центра села до Барича, спроведена је акција чишћења једне од највећих дивљих депонија. Екипе ЈКП “Обреновац” очистиле су овај део Мале Моштанице, а том приликом најављено је постављање видео надзора како би се спречило даље несавесно одлагање комуналног отпада из домаћинства.

Милош Станојевић председник Градске општине Обреновац је навео да се на местима на којима су биле дивље депоније поставља видео надзор.

– У прошлој години смо успели да поставимо камере на једној од навећих депонија у Дрену, такође на баричком гробљу смо поставили камере и то је једини пут којим ћемо ми морати да се крећемо како би дошли до здраве животне средине. Оно што је моја идеја је да у најкраћем року набавимо камере, како би дошли до несавесних људи који загађују животну средину – изјавио је Станојевић.

– Оно што нас очекује ове године јесте конкурс Министарства за заштиту животне средине где смо већ конкурисали за уклањање те депоније и њихово покривање камерама, а оно што ћемо ми урадити јесте да ћемо издвојити још средстава за куповину опреме како би се она инсталирала и заједно са комуналном милицијом од које очекујем веће ангажовање, како би оно што радимо имало резултата и како би створили животну средину какву наши суграђани заслужују – казао је Станојевић и апеловао на суграђане да се активно укључе у решење овог проблема.

Милан Марошанин, директор Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” је нагласио да се значајна средства издвајају за уклањање дивљих депонија.

– У прошлој години је то било 30 милиона и у овој години очекујемо да се уведе позиција за чишћење дивљих депонија која ће бити на нивоу од 30 милиона динара. Данас ће ова акција коштати 100 хиљада динара, то су средства која можемо да улажемо у било шта друго што би било од веће користи нашим суграђанима и нашем граду – рекао је Марошанин и позвао све грађане да свој отпад одлажу на прописан начин.

Иван Лазаревић, председник Савета МЗ Мала Моштаница је поручио да ће се озбиљно приступити решењу овог проблема.