У сали Градске oпштине Обреновац данас су потписани уговори између Дома здравља Обреновац и девет лекара са евиденције Националне службе за запошљавање. Потписивању уговора, осим представника општине Обреновац, присуствовао је и председник Скупштине града Београда Александар Антић.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић је истакао да је најбитније да сви студенти медицине знају да њихов труд и учење нису узалудни.

– Овај корак на који смо се одлучили улива наду свим студентима да њихов труд није узалудан. Такође, ови млади лекари ће радити у Дому здравља и помоћи својим колегама, а пацијентима омогућити лакше и брже прегледе. Овом приликом апелујем на све друге председнике општина и градоначелнике у Србији да се угледају на Градску општину Обреновац и нађу начин да овакве и сличне пројекте покрену у свом граду или општини – казао је Чучковић.

Председник Градске скупштине Александар Антић рекао је да га радује чињеница да, поред тога што на евиденцији за запошљавање нема више професора физичке културе, од данас нема више ни лекара.

– Ово је сјајна ствар за ове младе људе који су после вишегодишњег озбиљног школовања дошли у прилику да своје знање употребе у пракси. Општина Обреновац је пример добре праксе која прати политику и Владе Републике Србије и Града Београда у борби против незапослености и бризи о корисницима здравствених услуга. Ово је добра ствар за грађане Обреновца, јер ће имати нове лекаре у свом Дому здравља и по месним заједницама и руководство општине Обреновац може бити поносно на себе јер посао којим се ми бавимо на локалу једино тако има смисла – закључио је Антић.

Члан Општинског већа Ненад Бјелица казао је да су овим пројектом обухваћени сви лекари који су били на евиденцији Националне службе за запошљавање.

-13 лекара је било на бироу, од тога је двоје ангажовано на пројектима које нису желели да напусте. Друго двоје није имало положен држави испит и они ће се својим колегама придружити чим стекну услове да обављају посао лекара. Лекари који су данас потписали уговор сутра ступају на дужност и почињу са радом – рекао је Бјелица.

Др Ивана Филимоновић, једна од девет лекара ангажованих на овом пројекту, рекла је да овај вид ангажовања сјајна ствар за њих. 

– Прво бих хтела да се захвалим свима у општини Обрнеовац што су веровали у нас и што су покренули један овакав пројекат. За мене лично ово је сјајна прилика да наставим са праксом и да радим оно за шта сам се и школовала. Надам се да је ово само почетак и да ће наши ангажмани прећи у неко за нас дугорочније решење – казала је Др Филимоновић.

Лекари који су данас потписали уговоре биће ангажовани на различитим пословима у Дому здравља Обреновац. Пројекат је финансијски подржала општина Обреновац.

{youtube}-TfpLc5lKBU{/youtube}