У домаћинству Поповића из Трестенице отпочели су радови на кући који ће породици обезбедити боље услове за живот. Прича породице Поповић утицала је да се поред Градске општине Обреновац и обреновачких јавних предузећа, бројни појединци, али и привредни субјекти, прикључе овој хуманој акцији и на тај начин помогну својим суграђанима. С тим у вези, на кући ове породице у току су радови на замени лимарије, коју је госпођа Поповић навела као један од највећих проблема. Јавно комунално предузеће “Обреновац” изашло је у сусрет потребама породице, те ће у наредном периоду допремити огревно дрво.

Породицу Поповић обишао је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић који је том приликом истакао да је поступак административне процедуре за прикључење домаћинства на електро мрежу при крају. По прикључењу на електричну енергију уследиће замена столарије и радови на изолацији тавана.

– Оно што је најбитније је да будемо хумани и осећајни према нашим суграђанима. Такође, смо госпођу Поповић саслушали када смо први пут били и њена прва жеља је била да се реши цурење воде изнад врата и људи добре воље су се понудили да ураде комплетну лимарију на кући – рекао је Станојевић.

– Ту смо заједно са радницима електродистрибуције у поступку завршавања самог административног поступка, односно прикупљања све потребне документације и у наредном периоду ћемо решити и сам тај поступак прикључења и онда ће породица моћи да има нормално снабдевање електричном енергијом. Након тога следи замена столарије и изолација на тавану и људи добре воље из Обреновца ће помоћи да се тај посао заврши. На лето нас очекују послови око фасаде и набавка беле технике и управо то волим код нашег народа, а то је да смо хумани и осећајни – поручио је Станојевић.

Милан Марошанин, директор Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” је изјавио да ће се породици Поповић обезбедити огревно дрво.