Црвени крст Обреновац уз помоћ јавних предузећа, привредника, донатора и појединаца добио је нови простор за рад. На спрату зграде Црвеног крста Обреновац отворене су нове просторије.

Нове просторије биће погодне за организовање различитих хуманитарних акција.

Секретар Црвеног крста Обреновац Дивна Сокић нагласила је, да ће рад Црвеног крста Обреновац бити још интензивнији, те да ће бити већих могућности за стварање и развијање волонтерске заједнице.

Секретар Црвеног крста Београд Никола Прица истакао је Обреновац као пример добре праксе, који показује да се преданим радом могу остварити изузетни резултати.

Генерални секретар Црвеног крста Србије Љубомир Миладиновић овом приликом говорио је о мисији Црвеног крста.

– Активности Црвеног крста Обреновац су значајне, међу њима су акције добровољног давања крви, подела пакетића, организовање лутрије за даваоце, као и додела признања. Захвалио бих свим сарaдницима и волентерима Црвеног крста Обреновац, као и локалној самоуправи на подршци и разумевању, свим партнерима и донаторима – рекао је Миладиновић.

Отварање нових просторија Црвеног крста Обреновац велики је догађај и за саму општину.

– Желим вам да у свом раду проводите што је могуће више времена са младим људима, волонтерима, како би они постали што бољи и спремнији за неке непредвиђене ситуације. Имамо добру дугогодишњу сарадњу са Црвеним крстом и Дивном Сокић, секретаром Црвеног крста Обреновац. Потрудили смо се да колико можемо, помогнемо Црвеном крсту у функционисању, а мислим да је наша сарадња добар пример сарадње општине и Црвеног крста – рекао је Станојевић.