У оквиру пројекта ”Место за мозгање и нове идеје” у претходном периоду у просторијама Канцеларије за младе општине Обреновац организовани су бесплатни ИТ курсеви за младе Обреновчане. Начелник одељења за информисање и бригу о младима Борис Богдановски заједно са предавачима уручио је сертификате полазницима који су успешно завршили ИТ курсеве.

Млади из Обреновца имали су прилику, да кроз курсеве стекну знања из ИТ технологије и на тај начин постану конкурентнији на тржишту рада.

Богдановски је поздравио младе и овом приликом разменио утиске са одржаних ИТ радионица.

Он је нагласио да је, с обзиром на интересовања младих,  у плану да се и надаље организују овакви програми, те да се активно ради на креирању ИТ заједнице.

– Задовољство ми је да је овако велико интересовање младих за наше програме, као и да је велики број сертификата подељен. Понудом разноврсних програма, настојимо да одговоримо на потребе свих категорија младих суграђана. ИТ курсеви су веома посећени, те је у плану да и у наредном периоду кроз наше програме и пројекте организујемо окупљања и едукације младих заинтересованих за ИТ индустрију – навео је Богдановски.