У згради Градске општине Обреновац одржан је састанак са представницима месних заједница Кртинска и Уровци у вези радова на ширењу канализационе мреже. Том приликом отклоњени су сви неспоразуми који су настали између ЈКП “Водовод и канализација” и становника ових месних заједница.

Према речима председника Савета месне заједнице Уровци Бранка Јевтића грађани су највише примедби имали на информисаност у вези начина пријављивања и прикупљања потребне документације.

– Данас смо имали веома конструктиван састанак и драго ми је што је руководство Градске општине Обреновац имало разумевања за наше потребе у вези прикупљања потребне документације за овај пројекат. Данас смо се договорили да у наредне три недеље свакодневно у периоду од 13 до 15 часова у месним заједницама буду представници ЈКП “Водовод и канализација” ради бољег информисања и потписивања предуговора. Овом приликом желим да позовем све заинтересоване становнике Уроваца и Кртинске да дођу до месне заједнице и потпишу предуговоре, како би коначно добили канализацију – казао је Јевтић.

Председник Градске Општине Обреновац Мирослав Чучковић нагласио је да ће општина Обреновац, кад је у питању потребна документација, сваком домаћинству посветити посебну пажњу, а нарочито старијима.

– Сва старачка домаћинства имаће на располагању и наше стручне службе и аутомобил који ће их возити да изваде неопходне папире за потписивање уговора. Месна заједница збирно је у могућности да извади потребне папире за сва домаћинства. Папирологија уопште не сме бити препрека нити њима нити било коме другом – рекао је Чучковић.

Маријана Спасић из ЈКП “Водовод и канализација” је нагласила да су потребан два документа за потписивање предуговора.

– Потребни су копија плана парцеле и власнички лист и пожељно је да буду млађи од шест месеци. Уколико грађани немају те папире новијег датума, ми ћемо прихватити и старије од шест месеци, уз обавезу да у одређеном року доставе сву потребну документацију. Уколико објекат није уцртан или је у процесу легализације потребно је доставити грађевинску дозволу или потврду да је објекат у процесу легализације – објаснила је Маријана Спасић.

Директор ЈКП “Водовод и канализација” Ненад Радојевић рекао је да за сада све тече по плану и у задатим роковима када је у питању сакупљање потребних дозвола и прибављање документације за израду главног пројекта. Директор је такође рекао да ће део Уроваца који се налази уз Шабачки пут бити обухваћен пројектом који се ради за месну заједницу Звечка.

Становници Уроваца и Кртинске могу се у месним канцеларијама распитати о начину прикпупљања потребне документације и потписивања уговора.

Понедељком, средом и петком у месној канцеларији Уровци дежураће правник и техничко лице из ЈКП “Водовод и канализација” у времену од 13 до 15 часова. У месној канцеларији Кртинска потписивање предуговора обављаће се уторком и четвртком у исто време.

{youtube}-0nhJt3UM14{/youtube}