У току су грађевински радови на изградњи тротоара у Улици Проте Матеје Ненадовића. Изгрдања тротоара вршиће се у две фазе, наиме прва фаза ће бити завршена кроз неколико дана, док друга фаза радова подразумева изградњу тротоара до Кајак кану клуба ”Забрежје”.  Грађевинске радове обишао је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

Станојевић је овом приликом нагласио, да ће се изградњом овог тротоара постићи виши ниво безбедности свих учесника у саобраћају.

– Пешаци ће сада моћи безбедно да се крећу овом улицом. Чињеница је да је ова улица фреквентна, посебно током летњих месеци, због близине Саве, али и због навика које су наши суграђани развили, а које се односе на шетњу овом улицом до Забрежја – рекао је Станојевић.

Он је додао да ће и у наредном периоду на више локација у граду бити извођени радови на реконструкцији и изградњи тротоара.

– Наш циљ је да асфалтирамо тротоаре дуж Шабачког и Ваљевског пута, јер се ради о саобаћајницама које одликује велика фреквентност – навео је Станојевић.

Председник Савета месне заједнице Забрежје Никола Белић истакао је да се на изградњу тротоара у Улици Проте Матеје Ненадовића чекало дуги низ година.