Данас је почела реконструкција равног дела крова на обреновачким базенима. Овај пројекат финансира општина Обреновац, а за његову реализацију задужено је ЈП за изградњу Обреновца . Директор овог предузећа Слободан Молеровић наглашава да је овај пројекат започет прошле, а да се завршава ове године.

– На захтев Спортско-културног центра “Обреновац” ЈП за изградњу Обреновца направило је пројектни задатак и спровело све неопходне поступке. Уколико нас време послужи радови ће бити готови за петнаестак дана, иако је рок до 30. марта ове године. Начин на који се третира кров тренутно је најмодернији у Европи и ради се из слојева. Кров ће бити потпуно заптивен и биће апсолутно немогуће да вода продре испод овог слоја – казао је Молеровић. 

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић истиче да су базени, а посебно затворени, симбол нашег града.

– На ове базене долазе не само наши суграђани, него и људи из Београда и околине. Услови који корисници овде имају, а то се првенствено односи на топлоту воде, немају нигде у Србији. Ми смо одлучили да после 25 година овај објекат детаљно средимо. Крећемо од крова, а на крају зимске сезоне кренућемо у замену столарије. Базени ће следеће зиме сачекати своје кориснике у потпуно новом руху. Морам да нагласим да обећања која смо дали реализујемо из дана у дан и да се нећемо зауставити док не завршимо комплетан посао – рекао је Чучковић. 

Рок за завршетак радова је 30. март, а укупна вредност инвестиције је око четири милиона динара.

{youtube}7iRue-UeEZk{/youtube}