Обреновац је данас домаћин другог по реду турнира ”Трофеј одбојкице”, који организује Одбојкашки савез Србије. У спортској хали СКЦ-а, око 500 малишана узраста од 10 до 12 година из одбојкашких клубова који припадају регионалним центрима Београд, Ваљево, Зајечар и Крагујевац такмичи се у мини-одбојци и другим дисциплинама.

Председник Градске општине Обреновац, Милош Станојевић је нагласио да је Обреновац препознат као град спорта.

– Оно што се сада догађа је спортски караван који је стигао у Обреновац и који мотивише децу да се баве спортом. Јако битно је да овде има 500 деце, а да је више од 200 деце само из Обреновца и радује ме то да клинци воле да тренирају одбојку – рекао је Станојевић.

– Наш задатак је да наставимо да помажемо и подстичемо децу да се баве једним овако лепим спортом. Ми смо специфични по ”Еко динару”, програму којим помажемо бесплатно бављење спортом овде у Обреновцу и из тог разлога имамо толико деце која се баве овим спортом – навео је Станојевић.

– Били смо небројено пута домаћини међународних и интернационалних сусрета у којима је наш клуб ТЕНТ био домаћин и то говори да се у Обреновцу брине о спортистима и развоју спорта. Радује ме што ћемо и у будуће бити у прилици да угостимо овако велики број спортиста, можда не само у одбојци  већ и у неким другим спортовима и то говори колико волимо и бринемо о спорту и спортистима – закључио је Станојевић.