На православни хришћански празник Богојављење, организовано је традиционално пливање за Часни крст. Манифестација је одржана на Забрежју, на Сави код Кајак кану клуба, a  догађај су организовали Црквена општина и Градска општина Обеновац.

Након литије, почело је пливање за Часни крст.

Председник Градске опшптине Обреновац Милош Станојевић честитао је свим верницима празник Богојављење.

– Увек је изазов на Богојављење ући у хладну Саву, а наше ентузијасте и православце  на то наводи управо очување традиције. Наиме, тих 33 метара, колико такмичари препливају, представљају њихову борбу за очување наше традиције православља. Сви такмичари који су узели учешће дошли су до циља, а овом приликом честитао бих момку који је први дошао до Богојављенског крста и једној дами која је препливала 33 метара – навео је Станојевић.

Из Комисије за спорт општине Обреновац захвалили су свим институцијама које су узеле учешће у организацији и реализацији манифестације.

– Овим путем бих се захвалио свим грађанима који су подржали литију од цркве до места где се пливало за Часни крст, момцима који су пливали, честитам, они су наши хероји, а свим нашим грађанима честитам велики православни празник – рекао је Игор Вјетровић из Комисије за спорт општине Обреновац.