Из Канцеларије за пољопривреду Грaдске општине Обреновац подсетили су грађане, власнике пољопривредних газдинстава, да је неопходно да обнове регистрацију газдинства. Наиме, пререгистрација пољопривредног газдинства један је од предуслова за многобројне субвенције.

Обнова пољопривредних газдинстава почела је 3. јануара и трајаће током целе године, односно док буде било активних захтева пољопривредника. Обнову газдинства заинтересовани пољопривредници могу обавити сваког дана, од 7.30 до 15.30 сати, у згради Посавине.

Ове године, пољопривредници могу затражити поврат акцизе коју су платили  на дизел или био гориво.

– Од јуче је могуће поднети захтев за поврат акцизе која је плаћена на дизел. Наиме, ова субвенција се односи на пољопривредне произвођаче који обрађују земљу – навела је Јелена Мушкиња из Канцеларије за пољопривреду општине Обреновац.

Захтев за поврат акцизе на дизел гориво подноси се у Канцеларији за пољопривреду, где наглашавају да је изузетно важно да се пољопривредни произвођачи најпре појаве са захтевом за пререгистрацију пољопривредног газдинства, како би сада и у наредном периоду имали прилику да остваре права на субвенције.