Представници три обреновачка голубарска савеза покренули су иницијативу за уједињење и формирање јединственог Голубарског савеза Србије. Иницијативе ће предати својим руководствима, а за помоћ су се обратили и општини Обреновац.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић сматра да би уједињење ова три савеза у један ојачало позиције ових удружења.

– Кроз разговор са овим људима сазнао сам да код нас у Обреновцу постоје три голубарска савеза који су чланице својих регионалних савеза.  Сматрам да је било доста неслоге и нејединства по свим питањима у нашем друштву и покренули смо ову иницијативу да се ова три савеза у Обреновцу уједине. Ова иницијатива биће прослеђена њиховим изршним органима на републичком нивоу. Мој задатак је да и остали градоначелници у Србији покрену исту иницијативу како би преко 15 хиљада голубара коначно постало јединствено – казао је Чучковић.

Слободан Јанковић, представник општинског савеза “Голубарског савеза Србије”, истиче да су савези већ неколико година разједињени.

– Ми у савезу смо задовољни овом иницијативом и надамо се да ће бити успешна и покренути све остале градове у Србији да крену нашим путем. Ову иницијативу морамо покренути на вишем нивоу и кренути од самог врха, од републичког савеза, па преко регионалних до општинских – рекао је Јанковић.

Председник општинског савеза” Србија”  Дарко Анчић рекао је да је ова иницијатива одлично прихваћена у савезу чији је он председник.

– Ова идеја председника Градске општине Обреновац је одлична и морам да се захвалим и њему и руководству општине које је решило да нам помогне да се после десет година изборимо са нашим проблемима – казао је Анчић.

Председник општинског савеза  “Савез Србије” Драган Бабић сматра да је ова иницијатива добра, иако иста није наишла на потпуно одобравање у његовом савезу.

– Ову иницијативу сам предочио на управном одбору мог удружења и нисмо постигли консензус по овом питању, али сматрам да је ово одлична прилика коју не смемо да пропустимо – објаснио је Бабић. 

Члан Већа општине Обреновац Милорад Мијаиловић рекао је да су ове године у буџету за пољопривреду одвојена средства за голубаре. 

{youtube}ICgM9WN6PlU{/youtube}