На подручју градске општине Обреновац у току су радови на чишћењу каналске мреже. Радове на каналу Купинац обављају надлежне службе Јавног водопривредног предузећа ”Београдводе” у сарадњи са Градском општином Обреновац. Данас су радове на чишћењу канала обишли и представници Градске општине Обреновац.

Током последње две недеље, радови на чишћењу канала Купинац су интензивирани, те је из канала извађена велика количина наталоженог муља и кабастог отпада.

Иван Кузмић из Јавног водопривредног предузећа ”Београдводе” овом приликом нагласио је, да се посебна пажња усмерава на каналску мрежу која је део ужег дела града.

– У каналској мрежи нашла се већа количина кабастог смећа, па бисмо замолили грађане да отпад не бацају у канале – рекао је Кузмић.

Председник Савета месне заједнице Рвати Владимир Јовић искористио је прилику и придружио се апелима да се комунални отпад одлаже на прописан начин.

Из Јавног водопривредног предузећа ”Београдводе” истичу да је чишћење канала посао који се готово никада не завршава, будући да је каналска мрежа на територији општине Обреновац дугача, па увек постоји потреба да се неки радови са почетка акције чишћења, после одређеног времена, понове.