У оквиру програма ”Еко кампови”, који Градска општина Обреновац спроводи више од једне деценије, деца из обреновачких основних школа бесплатно су боравила на најлепшим планинама Србије. Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима обишао је децу која су 7 дана боравила у објектима Центра дечијих летовалишта на  Дивчибарама.

Директор Центра дечијих летовалишта Иван Јегоровић истакао је, да је пројекат ”Еко кампови” један од оних пројеката по којима је Градска општина Обреновац препознатљива и који се већ годинама уназад успешно реализује.

Деца обреновачких основних школа и овога пута на бесплатном зимовању, имала су организоване активности, време испуњено креативним, занимљивим и едукативним садржајима.

Станојевић је овом приликом, за почетак наредне године најавио одлазак нових група ученика на планине у оквиру програма ”Еко кампови”.

– Деца су имала прелепе дане током боравка на планинама, а како је и директорка Актива обреновачких основних школа Вера Ђорђевић нагласила, деци је била организована и авантуристичка шетња на планини Дивчибаре. Када смо ми били деца, овакви програми нису били реализовани, па смо се сви са нашим родитељима сналазили како бисмо приуштили овакве рекреативне наставе. Међутим, сада свако дете може отићи на ререативну наставу, а овај програм нас као општину издваја од других општина у Србији – рекао је Станојевић.

Деца са подручја Косова и Метохије, такође ће отићи на бесплатно зимовање на српске планине.

–Током јануара наредне године група основаца са Косова и Метохије отићи ће на зимовање на Тару. Важно је истаћи, да ћемо и у оквиру овог пројекта, организовати бесплатан боравак на планинама и за децу оболелу од рака – навео је Станојевић.

Начелник за информисање и бригу о младима Борис Богдановски искористио је прилику и подсетио, да Градска општинa Обреновац поред програма ”Еко кaмпови”, заједно са Канцеларијом за младе организује низ различитих програма који су намењени деци и младима различитих интересовања.

– Градска општина Обреновац за децу и младе организује бесплатне зимске и летње радионице, али и програме бесплатног бављења спортом. За младе суграђане ту су и актуелне ИТ радионице, које су веома популарне и посећене. Градска општина Обреновац реализацијом оваквих програма показује да води рачуна о младим суграђанима, како ће бити и надаље, јер су нам најважнији здравље и осмех деце и младих – казао је Богдановски.