Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић присуствовао је данас, са чланом Већа Ненадом Бјелицом, састанку Удружења ратних војних инвалида свих ратова. На овом састанку је Влада Стакић, председник Извршног одбора удружења, изнео проблеме са којима се сусреће ово удружење, као и предлоге за преименовање неких улица на територији општине Обреновац.

Удружење је преко месних заједница поднело захтеве за преименовање три улице у Обреновцу, на територијама месних заједница Бело Поље, Звечка и Рвати.

Председник ИО Влада Стакић је истакао да је састанак био конструктиван.

– Морам да кажем да је сарадња са општином Обреновац кренула једном узлазном путањом. Ми смо изнели три горућа проблема представницима општине, а то су запошљавање деце палих бораца, финансирање удружења и преименовање улица. Као и све друштвене организације и ми имамо проблем са финансирањем. Општина ће нам, као и до сада, изаћи у сусрет и покрити део трошкова. Не можемо решити све проблеме, али ме радује спремност општине да нам колико год је у њиховој моћи изађе у сусрет – закључио је Стакић.

Председник ГО Обреновац Мирослав Чучковић је рекао да је са ове временске дистанце јасно да су млади људи који су дали животе на ратиштима у Хрватској, Босни и Косову у суштини бранили границе Србије

– Они су најзаслужнији што ми данас имамо мир у Обреновцу. Оно што је наша обавеза и најмање што можемо учинити за њихове породице и у част момака који су дали живот за своју земљу јесте да улице понесу назив по њиховим именима. Доста улица у појединим месним заједницама су безимене или су само бројевно нумерисане. Конкретно, у Пољанама не постоји ниједна улица, него само кућни бројеви, а имамо једног палог борца из те месне заједнице. Наш предлог је да се те улице преименују већ на наредној седници Скупштине и да улице у којма су се они родили понесу њихова имена – казао је Чучковић.

Члан Већа општине Обреновац Ненад Бјелица је рекао да је ово наставак једне успешне сарадње са удружењем.

– Морам да истакнем да је данашњи састанак прошао у много приснијој и опуштенијој атмосфери него прошли пут. Главни проблем који су нам данас представили јесте финансијске природе и он доводи у питање опстанак удружења. На жалост, буџет општине Обреновац је много мањи него прошле године и драго ми је да су то ови људи схватили, као што су схватили да их нећемо оставити на цедилу и да ћемо им помоћи колико год је то у нашој моћи. Ја лично могу да кажем да ће моја врата увек бити отворена за све њих и да ћу се са сваким проблемом бавити индивидуално. Не треба седети и чекати да се њихови здравствени проблеми реше системски, него сваком проблему морамо приступити појединачно и то ће у будућности бити тако – казао је Бјелица.

{youtube}LyVpVCAFPDA{/youtube}