Министарка зa рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић и председник Градске општине Обреновц Милош Станојевић обишли су породицу Миросављевић из Обрновца, која је остварила право на субвенције за куповину прве некретнине. Наиме, реч је о програму који спроводи Влада Републике Србије, а који се односи на финансирање субвенција за куповину прве некретнине.

Ивана Миросављевић из Обреновца испунила је све услове у складу са Законом о финансијској подршци породице и захваљујући субвенцијама Владе Републике Србије купила је прву некретнину.

До сада право на субвенцију државе у износу од 20% од вредности некретнине, остварило је 552 мајке са територије Србије.

– Није компликовано прикупити документацију потребну за остваривање права на субвенцију. Овом приликом захваљујем се мојим суграђанкама које раде у Градској општини и МУП-у, веома брзо, за 10-ак дана, прикупила сам сву документацију коју сам предала, након чега ми је, у законском року од 60 дана, јављено да је субвенција одобрена – рекла је Миросављевић.

Право на субвенцију могу остварити мајке, које у року од годину дана од рођења детета поднесу захтев за помоћ.

– Велика је срећа данас бити у дому породице Миросављевић, упознати њихова два сина Јанка и Јакова. Право на ову субвенцију имају све жене које роде дете, без обзира колико имају година, као и које је дете по рођењу, без обзира да ли су у радном односу или не, да ли су у браку или не, услов је да дете има до годину дана, да у том периоду предају захтев, као и да нису власнице некретнина на подручју Републике Србије – навела је Кисић.

Максималан износ средстава који се може остварити овим субвенцијама је 20.000 еура.

– Држава је препознала потребу младих брачних парова за првом некретнином. Постоји низ програма за подизање наталитета, а ако програмима које спроводи Влада придружимо оне које спроводи наша општина, можемо рећи да се заиста пуно чини, када је реч о помоћи при формирању и подизању породице – рекао је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.