Дивац омладински фонд у сарадњи са Канцеларијом за младе и Градском општином Обреновац финансираће 17 омладинских пројеката који су изабрани од стране одбора Дивац омладинског фонда на претходно расписаном конкурсу.

Омадински пројекти који ће бити реализовани у наредном периоду у општини Обреновац, а најкасније до марта 2024. године, осим уколико реализација пројеката не захтева повољне времеснке услове, односе се на уређење животног окружења, културне и спортске садржаје, али и све друге активности које су младима важне.

Начелник одељења за информисање и бригу о младима Борис Богдановски навео је да се на конкурсу Дивац омладинског фонда нашло преко 30 пројеката, иницијатива младих Обреновчана.

– Радује нас велики број пријава младих, одлуку о избору пројеката донео је одбор Омладинског фонда. Буџет за ову годину износи 1.200.000 динара, а мислимо да ће реализацијом пројеката млади урадити нешто лепо за нашу општину – рекао је Богдановски.

Ива Ћирић из одбора Дивац омладинског фонда нагласила је да су одабрани најразличитији пројекти, те да се водило рачуна о разноврности идеја младих.

Обреновачки Гимназијалци на конкурс су се јавили са два пројекта, а окупљени су у групу ”Музичари”.

– Један од пројеката био је ”Музичка радионица”, који је имао за циљ набавку музичке опреме, као и да се сваког дана реализују часови обучавања, часови гитаре, клавира, музичког образовања за све ученике Гимназије који су заинтересовани да се баве музиком – рекла је Јована Миленковић, ученица Гимназије.