Одсек за борачко-инвалидску заштиту и избеглице Одељења за развој Управе градске општине Обреновац обавештава избегла и интерно расељена лица са територије Градске општине Обреновац о актуелним јавним позивима. 

ЈАВНИ ПОЗИВ 
избеглим лицима из Босне и Херцеговине – за помоћ у реконструкцији стамбених јединица у циљу повратка у БиХ

Ресорно Министарство БиХ позива породице избеглица и бивших избеглица из БиХ да се пријаве за помоћ у реконструкцији стамбених јединица у циљу повратка у БиХ .

Позив се односи на на избеглице који на стамбену јединицу, за коју траже обнову, имају утврђен статус власништва или станарског права на дан 30.04. 1991 године.

Пријавни обрасци и изјава за подношење захтева могу се подићи у Београду, ул. Крунска бр. 9 или на интернет страници Министарства за људска права и избјеглице БиХ – www. mhrr.gov.ba

Напомена: Обнављање захтева се односи и на оне подносиоце захтева који су у ранијем периоду исти подносили, а тражену помоћ нису добили.

Рок за пријављивање је 7. фебруар 2013. године.          

———————————————————————

ПОЗИВ
за интерно расељена лица са територије Косова и Метохије 

ИНТЕРСОС (италијанска хуманитарна организација) у сарадњи са УНХЦЕР-ом, позива породице интерно расељених лица (које имају важећу легитимацију) и које желе да унапреде постојећу пољопривредну производњу, а живе у сеоском подручју Градске општине Обреновац, да се јаве за помоћ у пољопривреди у области: механизације (тракторским прикључним машинама, мотокултиваторима и слично), сточарства (музне краве, товна прасад и слично), пчеларства (кошнице, опрема за пчеларство и слично) и пластеничкој производњи са опремом.

Презентација пољопривредног програма и подела пријавних образаца ће се одржати 04.02.2013. године у III-oj Месној заједници у Обреновцу, ул . Војводе Мишића бр 189.  

——————————————————————-  

OБАВЕШТЕЊЕ
за интерно расељена лица са територије Косова и Метохије 

НВО “Микро Финс”, у сарадњи са УНХЦР-ом, организује БЕСПЛАТНЕ КУРСЕВЕ (у Београду) за угоститељске делатности: конобар, кувар и слично, за услужне делатности: фризер, козметичар, керамичар, вулканизер и слично.  

Заинтересовани се могу пријавити на бројеве телефона 011/2083-698, 2083-688, 2083-689.

Рок за пријављивање је до 10.02.2013 године

{youtube}8iMWFDlzOmE{/youtube}