У оквиу програма ”Еко кампови”, група обреновачких основаца отпутовала је на рекреативну наставу на најпознатије српске планине. Програм ”Еко кампови” Градска општина Обреновац реализује 11 година заредом, а овај пројекат подразумева бесплатан боравак деце школског узраста у објектима Центра дечјих летовалишта. Деци су срећан пут и угодан одмор пожелели представници Градске општине Обреновац.

Председница Актива директора основних школа Вера Ђорђевић нагласила је да се велики број деце одазвао позиву за бесплатно зимовање, те да су деца на одмор кренула насмејана.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић данас је групу основаца, испратио на бесплатно зимовање.

– Овај програм је један од најлепших које реализује Градска општина Обреновац, а намењен је најмлађима. Деца преко овог програма имају могућност да бесплатно бораве на најатрактивнијим српским планинама, да се међусобно друже, уживају и уче са својим учитељима и учитељицама – рекао је Станојевић.

У сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију, планирано је да у јануару на бесплатно зимовање отпутује и група деце са Косова.

Станојевић је овом приликом истакао да је идеја, да реализацијом оваквих програма Градска општина Обреновац помогне родитељима и створи услове за одрастрање деце, који ће општину Обреновац издвајати од других општина.

– Планирамо да децу оболелу од рака из Обреновца такође пошаљемо на бесплатан боравак на планине како бисмо им пружили могућност да уживају и време проведу у здравој средини – навео је Станојевић.