Свечаном академијом и доделом признања заслужним грађанима, у великој позоришној сали Спортско-културног центра ”Обреновац” обележен је Дан општине Обреновац.

Крајем 1859. године група трговаца и угледних Обреновчана упутила је молбу кнезу Милошу да дозволи да варош Палеж назову по његовом презимену. Молба је услишена, а данас се датум озваничења новог имена, 20. децембар, слави као Дан Обреновца.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић поздравио је госте у позоришној сали Спортско-културног центра ”Обреновац”.

Он је овом приликом истакао, да је Обреновац пример како би требало општина да се развија.

– Обреновац се развијао, некада тежим, а некада лакшим путем, међутим важно је истаћи да идемо тамо где и припадамо, међу градове и општине које су најразвијеније у Србији.  Обреновац припада групи општина које имају ниску стопу незапослености, такође и општинама које се могу похвалити изузетно организованом и изграђеном инфраструктуром, која се сваког дана све више унапређује, али и оној групи градова и општина са највишом просечном платом у Србији – навео је Станојевић.

Станојевић је истакао напоран рад, али и енергију и идеје грађана, као главне покретаче развоја општине.

Ове године, као и претходних, поводом обележавања Дана општине, представници Градске општине Обреновац уручили су признања најзаслужнијим грађанима општине, онима који су се својим успесима истицали током 2023. године.

Признање полицајац године припало је Жељку Јадранину, док је признање ватрогасац године овога пута понео Мирољуб Лалић.

Признање Градске општине Обреновац из области образовања, ове године додељено је ученику Гимназије из Обреновца Павлу Бачванском, који је остварио изузетне резултате на републичким такмичењима из физике и математике.

Радомир Лале Планинчић добио је признање општине Обреновац за развој аматеризма у култури, док је награду за постигнуте резултате у области спорта добио голман младе репрезентације Србије Вељко Илић.

Организацији Црвеног крста Обреновац додељено је признање за пружање доприноса у организацији добровољног давања крви.

Награда из области културе припала је црквеном хору Свети Јоаким и Ана.