Градска општина Обреновац и  Канцеларија за младе општине Обреновац, заједно са Спортско-културним центром ”Обреновац”, током зиме 2024. године у оквиру програма неформалног образовања реализује 5 бесплатних радионица под називом ”Обреновац–град знања”. Циљ овог програма је да обезбеди квалитетно, интерактивно, занимљиво неформално образовање и ангажовано провођење слободног времена током зиме.

Начелник одељења за информисање и бригу о младима Борис Богдановски истакао је, да је циљ и овогодишњих зимских радионица да се млади ангажују и квалитетно проводе слободно време током зимског распуста.

– Циљ је да млади слободно време проводе квалитетно, да буду креативни, те да се скрати време које проведу на рачунарима и другим уређајима. Ове године током зимског распуста, млади Обреновчани по први пут имаће прилику да похађају радионицу креативног писања – навео је Богдановски.

Он је такође нагласио, да ће током зимског распуста млади суграђани имати прилику да похађају радионице које су се у протеклим сезонама истакле својим квалитетима. Једна од посећенијих радионица била је филмска, а поред ове радионице наћи ће се и радионице сликања, креативна и плесна радионица.

– Нашим најмлађим суграђанима ове године понудићемо и радионицу са физиком на ти, где ће полазници имати прилику да праве експерименте, да се забаве и буду креативни – рекао је Богдановски.

Сви заинтересовани могу поднети пријаве путем on line пријавног формулара, а пријаве ће бити отворене до среде, 3. јануара 2024. године.

Радионице ће бити реализоване од понедељка, 8. јануара 2024. године у просторијама Канцеларије за младе и Спортско-културног центра ”Обреновац”.