Канцеларија за младе општине Обреновац, заједно са Спортско-културним центром ”Обреновац”, током зиме 2024. године у оквиру програма неформалног образовања реализује 5 бесплатних радионица под називом ”Обреновац–град знања”. Циљ овог програма је да обезбеди квалитетно, интерактивно, занимљиво неформално образовање и ангажовано провођење слободног времена током зиме.

Заинтересовани се могу пријавити на неку од следећих радионица:

 

Дечја ликовна радионица

Ликовна радионица пружа прилику деци да кроз различите активности изразе своју креативност, науче и усаврше нове технике, развијајући тиме своје ликовне вештине и стваралачки потенцијал.

Време: Од  четвртка, 11. јануара до четвртка, 18. јануара, од 15.00 до 16.30 часова у следећим терминима:

четвртак, 11. јануар

петак, 12. јануар

субота, 13. јануар

среда, 17. јануар

четвртак, 18. јануар

Ураст: Деца од  6 до 10 година

Место: Канцеларија за младе, приземље Спортско културног центра ”Обреновац”

Предавач: Миљана Јевтић

 

Радионица кратког филма

Радионица филма организована је са циљем обуке учесника у различитим аспектима филмске производње. Процес радионице обухвата неколико етапа, укључујући: 1. Филмски сценарио: Ученици ће радити на изради и разради филмског сценарија. Током овог дела, фокус ће бити на структури сценарија, развоју карактера и дијалозима. 2. Припрема за снимање: Ова фаза укључује обуку учесника у различитим аспектима, припреме за снимање филма. То може укључивати разматрање техничких аспеката, попут употребе камера, светлосне опреме, аудио опреме и сценографије. 3. Сценске вежбе: Учесници ће бити укључени у практичне вежбе које ће им помоћи да стекну уметничке и техничке вештине неопходне за успешно снимање филма. 4. Монтажа и постпродукција: Радионица може укључивати и обуку у области монтаже филма и постпродукције. Овде учесници могу научити основе обраде снимака, звука и других аспеката који доприносе финалном производу. 5. Производња и тимска сарадња: Кроз цели ток радионице, акценат може бити и на развоју тимске сарадње. Учесници ће радити заједно на различитим аспектима филмске производње, што укључује договор о режији, рад са глумцима, комуникацију и управљање временом. Током сваког од ових етапа, биће коришћени релевантни филмски термини и технике како би се учесници обучили и припремили за реалну филмску производњу.

Напомена: За похађање радинице неопходан је мобилни телефон или таблет.

Време: Од понедељка, 8. јануара до недеље, 14. јануара, свaким даном од 16.00 до 17.30 часова

Ураст:  Од 8 до 14 година

Место: Youth Hub Oбреновац, биоскоп Палеж, Милоша Обреновића 117

Предавач: Предраг Вукосављевић

 

Радионица популаризације физике

Радионица има за циљ да ученицима приближи природне науке и представи им школско градиво на занимљив начин, кроз објашњење свакодневних ситуација у којима се сусрећемо са физиком. Такође, ставља акценат на упознавање деце са великим научницима и њиховим открићима, као и на новијим достигнућима у пољу науке. Полазници ће имати прилику да, кроз интерактивне активности и истраживања, дубље истраже свет физике и развију додатну заинтересованост за ову научну област.

Време:  Од уторка, 9. до среде, 17. јануара, уторком, средом и петком од 13.00 до 14.30 часова

Узраст: Деца и млади

Место:  Канцеларија за младе, приземље Спортско културног центра Обреновац

Предавач: Антонија Крстић

 

Основе Плеса Баћата, Кизомба и Салса

Циљ ове плесне радионице је упознавање учесника са основама Баћате, Кизомбе и Салсе, пружајући увид у историју и развој ових популарних плесова. Полазници ће имати могућност учења кореографија, примене технике и усвајања разумевања ритма, што ће им помоћи да развију осећај за музички темпо и израз.

Кроз интерактивне активности, ова радионица ће обезбедити не само учење плеса, већ и креирање пријатне и инклузивне атмосфере за све учеснике, стимулишући њихову љубав и афинитет ка култури и уметничким изразима ових занимљивих плесова.

Време:  Од  понедељка, 8. јануара до среде, 31. јануара, понедељком и средом од 19.00 до 20.30 часова

Узраст: Деца и млади

Место: Спортско културни центар, мала сала

Предавач:  Александар Голубовић

 

Радионица креативног писања

Прилика за младе креативце да науче нове вештине, али и да се упознају са новим видовима изражавања. Кроз радионицу ћемо проћи неколико поетских и прозних облика (кратку причу, кратку песму, хаику, итд.) Научићемо како започети писање, играње речима, познате приче и бајке из другог угла, примери за све задатке, коментарисање написаног.

Време:  Од  понедељка, 8.јануара до суботе, 20. јануара, понедељком, четвртком и суботом од 11.00-12.30 часова

Узраст: Деца и млади

Место:  Канцеларија за младе, приземље Спортско културног центра Обреновац

Предавач: Катарина Баић

 

Пријаве су до среде, 3. јануара преко пријавног формулара, а све додатне информације се могу добити на мејл kzm.obrenovac@gmil.com или лично у Канцеларији за младе,Youth Hub Oбреновац, биоскоп Палеж, Милоша Обреновића 117 .

Све радионице су бесплатне и инклузивне, а један полазник може похађати више радионица. Намењене су деци и младима из Обреновца. Број полазника је ограничен. Предност ће имати полазници који се пре пријаве. Уколико вам је потребан неки вид подршке, молимо да то наведете у пријавном формулару.