Како је раније најављено, у Јавно комунално предузеће ”Обреновац”, стигло је још једно ново возило, нови камион смећар. Ново возило служиће надлежним службама одговорним за одржавање чистоће града. Ово предузеће данас су посетили представници Градске општине Обреновац и Града Београда.

Директор Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” Милан Марошанин нагласио је, да је донација новог возила производ добре сарадње Градске општине Обреновац, Града Београда и Јавног комуналног предузећа.

– Реч је о наставку сарадње са Градом Београдом, градским менаџером Мирославом Чучковићем и Секретаријатом за заштиту животне средине. Нови каминон смећар врло брзо ће се наћи на нашим градским улицама. Подсетићу да је пре овог возила, стигао и ауто подизач, такође стићи ће и булдожер који ће бити коришћен за градску депонију, а испоруку истог очекујемо у наредна два месеца – навео је Марошанин.

Он је овом приликом нагласио, да ће наредне године један од важнијих задатака овог предузећа бити управо обнављање механизације.

Градски менаџер Мирослав Чучковић истакао је, да је свеукупни развој Обреновца производ свакодневног рада.

– Обећали смо и испунили обећање, да ће у наш Дом здравља доћи најсавременији дигитални мамограф, а данас већ настављамо са обнављањем машина за Јавно комунално предузеће. Одржаћемо континуитет у раду, јер наш народ то и заслужује – рекао је Чучковић.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић овом приликом нагласио је да је унапређивање механизације ЈКП-а један је од начина борбе за здравију животну средину.

– Улажемо значајна средства за обнову механизације Јавног комуналног предузећа ”Обреновац”, како бисмо утицали на одржавање здравије и чистије животне средине. Значајну количину расположивих ресурса усмеравамо на чишћење дивљих депонија, одношење комуналног отпада, те стога континуирано унапређујемо и обнављамо неопходну механизацију – навео је Станојевић.

Он је такође додао да ће захваљујући пројекту ”Еко Тамнава”, чији је део и општина Обреновац, Јавно комунално предузеће ”Обреновац” добити нову механизаију која ће омогућити одношење комуналног отпада на местима где то раније није била пракса.

Станојевић је искористио прилику и замолио грађане да адекватно одлажу комунални отпад, на прописан начин, као и да користе услуге Јавног комуналног предузећа, попут ”кабасте суботе”, чиме ће се избећи ставрање дивљих депонија и непотребно ангажовање механизације и свих осталих ресурса ЈКП-а.