Институт за трансфузију крви у Скупштини Града Београда, општини Обреновац уручио је златну плакету за успешно организоване акције добровољног давања крви током текуће године. Ово признање у име суграђана и добровољних давалаца крви, примио је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

– Захваљујући хуманости грађана општине Обреновац, достигли смо највиши ниво, оставрили смо највиши резултат, а сами тим омогућили смо и помоћ великом броју људи – рекао је Станојевић.

Секретар Црвеног крста Обреновац Дивна Сокић искористила је прилику и захвалила грађанима Обреновца, који су се током године одазивали на објављене акције добровољног давања крви.

– У протеклих 11 месеци током 60 акција прикупљено је 3264 јединице крви – навела је Сокић.

Директорка Института за трансфузију крви Весна Мијуцић изразила је захвалност свим даваоцима крви, који су се током ове календарске године одазивали на позиве за добровољно давање крви.

Председник привреног органа Града Београда Александар Шапић поздравио је присутне и захвалио добровољним даваоцима крви који давањем крви помажу онима којима је помоћ потребна.