Градска општина Обреновац и Комисија за безбедност саобраћаја општине Обреновац у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћај организовала је нову поделу дечијих ауто седишта. Овом приликом подељено је 122 ауто седишта родитељима деце рођење у текућој години. Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић у сали Скупштине општине Обреновац уручио је седишта родитељима који су у претходном периоду поднели пријаву за доделу бесплатних ауто седишта.

Акција поделе бесплатних дечијих ауто седишта ове године организована је трећи пут заредом. Ауто седишта намењена су деци старости до 36 месеци, а ова акција део је програма који се односи на унапређење безбедности саобраћаја.

Станојевић је овом пиликом истакао да се поред веће безбедности учесника у саобраћају, поделом дечијих ауто седишта, пружа финансијска подршка породицама.

Представници Агенције за безбеднсот саобраћаја и овога пута, приликом поделе ауто седишта, одржали су предавање родитељима о привилном коришћењу дечијих ауто седишта.

Директор Агенције за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић нагласио је значај коришћења ауто седишта приликом превоза деце у аутомобилима, без обзира на дужину пута који је потребно прећи.

Председник Комисије за безбедност саобраћаја општине Обреновац Иван Стојић истакао је, да родитељи у сваком тренутку могу аплицирати за доделу бесплатних ауто седишта, а једини услов, како каже, је да родитељи морају поднети пријаву најкасније 9 месеци од рођења детета.