Радове изводи ПД “Про Тент”, а исти ће обухватити бетонирање стаза, замену мобилијара, фарбање ограде, постављање тартан подлоге на игралишту, као и рушење старог дела балон хале, чиме ће се простор за игру додатно проширити. У току слеће године, у циљу повећања капацитета за додатних 100 места, планирана је и доградња вртића. Радове су обишли представници Градске општине Обреновац и Града Београда.

Милош Станојевић, председник Градске општине Обреновац је изјавио да општина Обреновац заједно са предузећем ”Про Тент” уређује вртић ”Зека”.

– На овај начин малишанима ћемо пружити боље услове за њихово играње и одрастање овде. Оно што је био захтев не само вртића већ и основне школе ”Посавски партизани” јесте уређење овог дела испред вртића и то смо заједно са нашим јавним предузећима успели да решимо како би двориште било што безбедније за децу и они сада ту могу да пролазе и да се играју – рекао је Станојевић.

– Следећа година је јако важна за сам вртић из простога разлога, ми припремамо документацију за надоградњу самог вртића и након тога очекујемо да ће град Београд расписати јавну набавку, а касније ћемо добити и извођача за саме радове. Очекује нас повећање капацитета овог вртића и оно што је битно је да ћемо током следеће године добити додатне капацитете у Баричу, ту не стајемо и ми морамо водити рачуна о сеоским месним заједницама као што је Дражевац где гравитира велики број деце управо то нам је следећи корак када је у питању повећање капацитета вртића у Обреновцу – закључио је Станојевић.

Слободан Вујичић, директор ПД ”Про Тент” је истако да се предузеће ”Про Тент” у последњих 10 година доста развило.

– Предузеће ”Про Тент” је раније било искључиво локалног карактера које је радило на Тенту А и Б, сада покривамо целу Србију од Суботице до Врања, такође одржавамо хидроелектрану Ђердап и Дримско-Лимску хидроелектрану. Предузеће ”Про Тент” данас има 9500 радника, вишеструко смо се увећали и ”Про Тент” се труди да буде друштвено одговорно предузеће и да помаже локалној заједници, као и о свим запосленима и њиховим породицама – рекао је Вујичић.

– Овде је постојала иницијатива великог броја родитеља за вртић ”Зека” у који није дуго година улагано. Ми као најјача компанија на територији општине Обреновац излазимо у сусрет, надамо се да ће и у неком наредном периоду бити прилике да се на овакав начин одужимо локалној заједници – навео је Вујичић.

Милош Десанчић, директор ПУ ”Перка Вићентијевић” се захвалио Градској општини Обреновац, предузећу ”Про Тент” и осталим јавним предузећима.