Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда, обишао је данас, са представницима Градске општине Обреновац и Града Београда, радове на изградњи атлетског стадиона у Обреновцу.

Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда је истакао изузетност позиције на којој се гради атлетски стадион.

– Ако погледате ову позицију са хотелом, затвореним базеном, аква парком који ће бити готов до пролећа, атлетским стадионом, са природњачким музејом који се налази преко пута улице. Ја мислим да ће ово бити један од најлепших делова града Београда. Уколико направимо инфраструктуру и уколико обезбедимо неке друге инфраструктурне ствари у самом месту, мислим да ће живот у Обреновцу, Лазаревцу, Барајеву бити објективно квалитетнији од живота у урбаним срединама – навео је Шапић.

Милош Станојевић, председник Градске општине Обреновац је рекао да је идејно решење за изградњу атлетског стадиона проистекло искључиво из потреба спортиста.

– Ако узмемо у обзир да у Београду нема пуно атлетских стадиона, ово је потреба не само Обреновца већ и Београда. Град Београд заслужује један овакав објекат како би спортисти могли да обављају своје активности и да се припремају за своја такмичења – казао је Станојевић.

– Оно што је битно је да ћемо истрајати у томе да дођемо до самог завршетка објекта. Имамо већ спремне идеје које ћемо моћи да кандидујемо Граду Београду и да наставимо истим овим темпом – изјавио је Станојевић и захвалио се представницима Града Београда.

Мирослав Чучковић, Град Београд је поручио да ће се у склопу атлетског стадиона налазити и три фудбалска терена, као и расвета како би се стадион користио ноћу.

– Поносан сам на чињеницу да ћемо овде моћи и да организујемо међународне атлетске скупове. Овде ћемо такође наместити и монтажне трибине тако да ће грађани Обреновца бити на тим атлетским митинзима и то је онај сан који ће се десити за две године – рекао је Чучковић.

Слободан Бранковић, директор Атлетског савеза Србије нагласиоо је да је општина Обреновац изнедрила многе таленте који су постигли значајне резултате у атлетици и да су грађани ове општине заслужили да добију један овакав стадион.