Канцеларија за младе Градске општине Обреновац у оквиру реализације ИТ радионица у просторијама Youth Huba одржава курс 3Д штампе. Полазници овог курса ће моћи да стекну основна знања из 3Д моделирања и примене технологије 3Д штампе.

Борис Богдановски, начелник Одељења за информисање и бригу о младима је нагласио да је младима на располагању најсавременија технологија која се користи у 3Д штампи.

– Оно што је битно је да овај курс располаже најсавременијом опремом и техником како би млади обреновчани имали могућност да усаврше рад на 3Д штампачу и 3Д скенеру. Сва ова опрема ће бити на располагању младима како би се усавршавали, користили за стручну праксу или неку врсту ИТ занимања – поручио је Богдановски.

– Овом приликом позивам све средње школе у Обреновцу, али и младе људе да виде са чиме располажемо и сву ову опрему ћемо им дати на располагање да је користе у Канцеларији за младе, како би млади научили нешто ново и како би искористили све што смо створили за њих – изјавио је Богдановски.