У овој фази завршено је више од 80 одсто радова на објекту од 1500 метара квадратних, у којем ће боравити више од 200 малишана из Барича, Мале Моштанице и Јасенка. Радове су обишли представници Градске општине Обреновац, Града Београда, запослени у ПУ “Перка Вићентијевић” и родитељи малишана који ће ићи у овај вртић. Овом приликом најављена је и реконструкција Радничке улице, као и уређење насеља Колонија у Баричу.

Милош Станојевић, председник Градске општине Обреновац је рекао да радови на изградњи новог вртића у Баричу теку предвиђеном динамиком.

– До сада смо изградили преко 80% самог објекта. Имали смо прилике и да са васпитачицама и родитељима обиђемо овај објекат, да се саме увере у ком је стадијуму сама изградња. Оно што ме радује је да се мајстори стварно труде да испоштују рокове, како би дошли до саме изградње и како би се деца из Барич, Мале Моштанице и Јасенка вратила у свој матични вртић – нагласио је Станојевић.

– Овај објекат пружа све потребне услове које претходни није пружао и из тог разлога ми смо се из све снаге борили да дођемо до изградње оваквог објекта, јер једноставно 46 година стар објекат који је био овде није више могао да опслужи све потребе малишана и из тог разлога ми смо се определили за рушење и изградњу новог. Ми морамо да водимо рачуна о будућим генерацијама и клинцима који ће управо овде расти и развијати се. Важно је да напоменем и то да су одлуком града Београда вртићи бесплатни за све наше малишане и када сада то повежемо са овако новим објектом могу слободно да кажем да стварамо услове за нове клинце – навео је Станојевић.

– Наравно радимо на томе и да будућим родитељима пружимо све потребне услове, како би они имали што боље могућности за подизање породице и за одгој деце. Морамо да водимо рачуна о томе да имамо што више малишана јер на њима остаје Обреновац и Србија и они ће наставити да развијају наш Обреновац и нашу Србију – закључио је Станојевић.

Предраг Јовановић, члан Већа Градске општине Обреновац  је најавио да ће се по завршетку радова на самом објекту започети са реконструкцијом Радничке улице.

– Желим да замолим грађане овог дела Барича за још мало стрпљења, радови се приводе крају, желео бих да им упутим извињење за стање у којем се насеље сада налази. То је обавезно када се овакви радови изводе. Оно што је битно је да ћемо врло брзо вратити у првобитно стање цело насеље Колонију у Баричу. Такође са првим лепим данима после Нове године почети са реконструкцијом целе Радничке улице све до излаза на Обреновачки пут. Она није асфалтирана од 1981. године и ми ћемо комплетно урадити реконструкцију асфалта и банкине, тако да ће бити потпуно новоизграђена улица у овом делу Барича – рекао је Јовановић.

– Такође бавићемо се и овим делом где се одлаже отпад, нажалост то је постала мини депонија јер људи са стране долазе и одлажу отпад. Решићемо и тај проблем у овом делу Барича, заиста би било неодговорно да у близини оваквог објекта буде ово ругло где се одлаже отпад и тај проблем ћемо свакако решити – додао је Јовановић.