Радови на ширењу топловодне мреже у насељу Дудови одвијају се предвиђеном динамиком. Реч је пројекту Треће магистрале, односно њеном источном краку, чију реализацију спроводи ПД “Про Тент”. Прва домаћинства већ су прикључена на даљински систем грејања, док се прикључење преосталих домаћинства очекује до Божића.

Слободан Вујичић, директор ПД ”Про Тент” је истакао да општина Обреновац са две централе представља енергетски центар државе.

– Захваљујући одговорној политици која се води у држави, самим тим и у граду и општини Обреновац успели смо да добијемо овај пројекат ”Треће магистрале” – рекао је Вујичић.

– Привредно друштво ”Про Тент” поред тога што ради капиталне ремонте и ревитализације енергетских постројења, добило је учешће у овој набавци и реализацију овог пројекта врши ”Про Тент”. Захваљујући том уговору многа индивидуална ложишта ће се угасити до краја 2024. године – навео је Вујичић.

– Сва села која гледају на термоелектрану А, Звечка, Кртинска, Уровци биће прикључена на централно грејање најкасније до 2024. године. Надамо се да ћемо и даље имати подршку града и државе у спровођењу капиталних инвестиција које ће побољшати квалитет живота нашим обреновчанима – поручио је Вујичић.