Обављају се радови на изградњи Треће магистрале топловода, а данас су грађевинске радове у Мајданској улици обишли представници Градске општине Обреновац и Града Београда.

Директор Јавног комуналног предузећа Топловод ”Обреновац” Борис Ивковић истакао је значај изградње Треће магистрале топловода за топловодни систем, али и за целу општину Обреновац.

– Трећа магистрала обезбеђује топлотну енергију довољну за још један град. У општини Обреновац протеклих 40 година развијан је систем даљинског грејања, међутим временом дошло је до краја ширења енергетског капацитета, па није било могућности да се у таквим условима настави ширење мреже у деловима општине где систем топловода није изграђен – објаснио је Ивковић.

Он је истакао да ће се повезивањем Треће магистрале са Другом магистралом топловода, енергетски капацитет Обреновца подићи на виши ниво.

– Како би многобројна насеља добила брзу и ефикасну енергију, те да би се квалитет живота грађана значајно променио, потребно је уложити средства у износу од око 3 милијарде динара. Међутим, уколико пођемо од чињенице да је буџет Топловода за инвестиције око 50 милиона, онда је јасно да је самом предузећу потребно 60 година да заврши посао изградње Магистрале 3. Да бисмо завршили посао брзо и ефикасно, потребна је борба месне заједнице, Градске општине, Републике Србије и Града Београда – рекао је Ивковић.

Он је овом приликом нагласио да је за ефикасну изградњу топловодне мреже неопходна сарадња Градске општине, Града Београда и Републике Србије.

Радови на изградњи Треће магистрале топловода требало би да буду завршени крајем наредне године.