У току су радови на изградњи путног правца који повезује Мислођин и Степојевац, а такође у исто време обављају се и грађевински радови на постављању ограде на порти цркве у Конатицама. Данас су грађевиснке радове на изградњи путне деонице која се простире од Мислођина, преко Дражевца до Конатица обишли представници Градске општине Обреновац и Града Београда.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић истакао је значај пута од Мислођина до Степојевца за грађане општине Обреновац.

– Овај пут је важан за месну заједницу Конатице и за сва места која се ослањају на ову саобраћајницу, али и за саму општину Обреновац, јер повезује Обреновачки пут са Ибарском магистралом. Реконструкцијом ове саобраћајнице, подићи ћемо ниво безбедности саобраћаја, а напоменућу и да ће квалитет израде саме саобраћајнице бити на изузетно високом нивоу – навео је Станојевић.

Он је искористио прилику и најавио радове на уређењу свих сеоских месних заједница, са циљем постизања услова који ће гарантовати једноставнији свакодневни живот грађана тих делова општине.

Градски менаџер Мирослав Чучковић истакао је да ће саобраћајница на којој се тренутно изводе радови пре свега бити безбеднија за саобраћај, јер ће се, како истиче, решити проблеми који су некада карактерисали ову путну деоницу, а који су постајали комплекснији са доласком зимских месеци и веће количине падавина.

– Посебно ћемо урадити безбедоносну зону испред школе у Конатицама и Дражевцу, као и код цркве, где су у току радови на постављању ограде – рекао је Чучковић и истакао да се велики инфраструктурни радови у општини изводе захваљујући синхронизованој политици Града Београда, општине и државе.

Одборник у Скупштини Градске општине Обреновац Марко Бабић нагласио је да се на реконструкцију путне деонице која повезује Конатице и Обреновац чекало дуги низ година.

– Путна деоница Конатице – Обреновац веома је важна за овај део Обреновца, односно за мештане Конатица и околних села. Овим радовима биће санирана клизишта до Обреновца, а радови ће сигурно трајати око 6 месеци. Изградњом овог путног правца, захваљујући Градској општини Обреновац и Граду Београду завршићемо велики пројекат за месну заједницу Конатице – рекао је Бабић.

Одборник Скупштине Градске општине Обреновац  Митровић Милоје истакао је значај овог путног правца, како за мештане месне заједнице Мислођин, тако и за мештане месних заједница Јасенак, Дражевац, Конатице и Баљевац и овом приликом нагласио, да ће се улица реконструисати у свим деловима, где год има потребе за обновом.