Представници Градске општине Обреновац и Града Београда обишли су грађевинске радове на изградњи канализационе мреже у месној заједници Барич у Улици Далматинска.  Према речима директора Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Бранка Матића, у оквиру пројекта ”Чиста Србија” на подручју ове месне заједнице биће изграђено 30 километара нове канализационе мреже и неколико црпних станица.

Изградњом недостајуће канализационе мреже у сеоским месним заједницама, у великој мери унапредиће се услови свакодневног живота грађана тих делова општине.

– Изградња канализационе мреже у овом делу општине Обреновац чека се деценијама. Канализациона инфраструктура у местима као што су Мислођин и Барич, веома је битна, јер су ове месне заједнице густо насељене. Пројекат ”Чиста Србија” живи, Обреновац је укључен у реализацију пројекта и то је важно, а овај пројекат је доказ да Република Србија води рачуна о изградњи комуналне инфраструктуре – навео је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

Он је овом приликом подсетио, да су у току припреме за реализацију пројекта изградње два постројења за пречишћавање отпадних вода што ће, како каже, додатно побољшати квалитет воде у рекама Колубара и Сава.

Из Савета месне заједнице Барич истичу да се на радове чекало деценијама.

– Радови ће трајати дужи временски периоду, те грађане молимо за стрпљење. Након радова, све ће бити враћено у првобитно стање, а најважније је да ће мештани Барича коначно добити нову канализациону мрежу. Такође, поред ових грађевинских радова, у Баричу су актуелни радови и на изградњи вртића, а завршетак овог посла очекује се почетком наредне године. Изградићемо место које ће бити удобније за живот – навео је председник Савета месне заједнице Барич Бранко Мрђа.