У оквиру пројекта ”Чиста Србија” у току су радови на изградњи канализационе мреже на подручју месне заједнице Мислођин. Грађевинске радове у Улици Кованчина у Мислођину обишли су представници Градске општине Обреновац и Града Београда.

Директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Бранко Матић овом приликом нагласио је да ће у месној заједници Мислођин бити изграђено нових 6 километра канализационе мреже и 2 црпне станице.

Реализацијом пројекта ”Чиста Србија” унапредиће се ниво здравља животне средине.

У оквиру овог пројекта у потпуности је изграђена канализациона мрежа у месним заједницама Кртинска и Уровци, док су радови у току у месној заједници Звечка, а према речима Матића, очекује се почетак радова на изградњи мреже канализације у месној заједници Ратари чиме ће, како истиче, бити завршени радови који су планирани у општини Обреновац у оквиру великог државног пројектта ”Чиста Србија”.

Из Савета месне заједнице Мислођин наглашавају да је изградња канализационе мреже на подручју ове месне заједнице нешто што су мештани дуго чекали и што ће донети низ олакшица када је свакодневни живот у питању.

– У наредном периоду свака кућа ће моћи да се прикључи на канализацију, па с тим у вези, апелујем на наше комшије, да када дође тренутак за то, подносе захтеве за прикључење домаћинстава на мрежу канализације, јер смо сви свесни чињенице колико је то важно у контексту очувања животне средине – рекао је Душан Митровић члан Савета месне заједнице Мислођин.