Данас је у Градској општини Обреновац представљено идејно решење новог моста на Колубари. Ово идејно решење представили су запослени у Јавном предузећу за изградњу Обреновца, надлежнима у Градској општини и запосленима у јавним предузећима.

Дужина моста износи 375 метара, а са приступним саобраћајницама имаће 720 метара.

Нови мост имаће дупле коловозне траке, разделно острво, зелене разделне траке, тротоар са обе стране, бициклистичку стазу и заштитну ограду која раздваја пешачки и бициклистички саобраћај од коловоза.

У плану је изградња и четири кружна тока.

– Планирна је изградња нове кружне раскрснице код ресторана Мала Колубара, такође и новог надвожњака преко аутопута, затим планирана је изградња и треће кружне раскрснице од скретања ка Мисођину и Степојевцу, док би последња четврта раскрсница била изграђена на скретању за аутопут – рекао је директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Горан Ћирић.

Он је овом приликом нагласио да је усвојен Просторни план трасе брзе саобраћајнице Барич-Остружница где је, како каже дефинисана изградња два пута по две саобраћајне траке од Барича до Остружнице.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић истакао је, да ће саобраћај у граду бити растерећенији изградњом новог моста на Колубари.

– Када је путна мрежа у питању, наш циљ је да поред реконструкције путева, развијамо путну инфраструктуру, а све са циљем стварања што је могуће бољих услова за циркулацију саобраћаја – навео је Станојевић.

Он је овом приликом навео, да је у граду већи број возила, те да су слични пројекти од суштинског значаја за добро функционисање саобраћаја.