Представници Градске општине Обреновац и Града Београда обишли су домове културе у месним заједницама Ушће и Баљевац, где су завршени радови на реконструкцији.

Председник Савета месне заједнице Баљевац Радојица Живковић истакао је да се на реконструкцију дома културе у Баљевцу чекало неколико година, а како каже, овом приликом просторије дома културе у потпуности су адаптиране.

Такође, у протеклом периоду у овој месној заједници асфалтиран је велики број саобраћајница, што ће умногоме олакшати свакодневни живот мештана.

– Обављени су радови на комплетној реконструкцији главног пута, такође асфалтирана је Јоргованска улица, као и улица у Дубравском крају. У овој месној заједници изграђена је и путна деоница која спаја месну заједницу са општином Лазаревац. У потпуности су изграђене примарна и секундарна водоводна мрежа, као и гасна мрежа, а у току је пријављивање грађана за добијање прикључака на мрежу гасовода – рекао је Живковић.

У месној заједници Ушће обновљен је дом културе, сви спољашњи радови су завршени, међутим како истичу из Савета ове месне заједнице у наредном периоду радиће се на обнови просторија унутар дома.

Такође, у овој месној заједници радиће се и на кошењу растиња поред категорисаних и некатегорисаних путева.

– Поставили смо расвету поред ТЕНТ-а, а у наредном периоду планира се почетак радова на изградњи свлачионица за фудбалски клуб  Борац. Такође, акценат ће бити стављен и на изградњу путева, како категорисаних тако и некатегорисаних путних праваца – рекао је члан Савета месне заједнице Ушће Томислав Миленковић.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић нагласио је значај домова месних заједница, као места на којима се грађани окупљају.

– Општина Обреновац водиће рачуна о домовима у месним заједницама, јер ови објекти морају пре свега бити безбедни, али и функционални. У месним заједницама Скела, Мала Моштаница неопходно је обновити домове месних заједница. Такође, током наредне године, очекујемо и почетак изградње месне канцеларије у Баричу – поручио је Станојевић.