Карате клуб ”Раднички” и Градска општина Обреновц организовали су 33. карате турнир ”Трофеј Обреновца”. Турнир је одржан у спортској хали Спортско-културног центра ”Обреновац”, а учешће на овом такмичењу узели су такмичари свих узраста из читаве Србије. Карате турнир ”Трофеј Обреновца” свечано је отворио председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

Тренер карате клуба ”Раднички” Драган Лапчевић овом приликом саопштио је, да турнир има 2 циља, која се односе на представљање такмичарских резултата, али и популаризацију спорта.

– На овом такмичењу учешће узимају озбиљни такмичари, конкуренција је јака, те ће резултати такмичара са овог турнира утицати на њихов статус у будућности – навео је Лапчевић.

Комисија за спорт општине Обреновац подржала је одржавање карате турнира.

– На данашњем такмичењу, учешће је узело 33 екипе из целе Србије, што је преко 450 такмичара. Градска општина Обреновац и даље ће подржавати рад спортских клубова, како кроз различите програме, тако и кроз добро познат програм ”Еко динар” – рекао је Игор Вјетровић из Комисије за спорт општине Обреновац.