Скупштина градске општине Обреновац је на седници од 24. децембра 2012. године донела закључак VI-01 бр. 020-250 који се односи на акредитације новинара и новинарских екипа за праћење и извештавање са седница Скупштине.

У циљу спровођења наведеног закључка обавештавамо Вас да на сајту градске општине Обреновац www.obrenovac.rs можете преузети образац захтева за издавање акредитације (кликом на поље Акредитација за новинаре која се налази овде), а који попуњен траженим подацима и са приложеном фотографијом у електронском облику треба да нам доставите закључно са 23. јануаром 2013. године (кликом на поље пошаљи).

Tакође, у истом року један примерак попуњеног обрасца са фотографијом, потписаног од стране главног и одговорног уредника, треба доставити у штампаном облику у просторије шефа Кабинета председника Градске општине, зграда Градске општине Обреновац, први спрат, соба  бр. 34.

Медијска кућа може послати захтеве за следећи број акредитација:

ТВ станице – 8 акредитација (4 новинара и 4 сниматеља);
Штампани медији – 4 акредитације (2 новинара, 2 фоторепортера);
Радио станица – 2 акредитације (2 новинара);

Овим Вас позивамо да се пријавите за стицање права да током 2013. године новинарска екипа Ваше куће прати и извештава јавност о раду на седницама Скупштине градске општине Обреновац.

Кабинет председника градске општине одлучиће по Вашој пријави, а Служба за скупштинске послове и прописе у примереном року издаће легитимације о акредитацији.

Додатне информације можете добити на телефоне
8726-446 – шеф Кабинета председника градске општине и      
8721-787 – шеф Одсека за скупштинске послове и радна тела Скупштине.

{youtube}cR-RRAbejh4{/youtube}