У току су радови на асфалтирању путних праваца на територијама месних заједница Грабовац и Скела. Данас су грађевинске радове обишли представници Градске општине Обреновац.

Улице на којима се изводе радови од изузетне су важности, будући да су у питању путни правци које користи велики број грађaна овог дела општине, те ће асфалтирање допринети бољим условима свакодневног живота мештана.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Горан Ћирић нагласио је да се радови на изградњи путне инфраструктуре обављају захваљујући сарадњи Градске општине Обреновац, Града Београда и Јавног предузећа Путеви Београд.

Одборник Скупштине Градске општине Обреновац Жељко Топаловић захвалио је Градској општини Обреновац на уочавању потреба грађана месне заједнице Грабовац, јер како каже, путни правац који се асфалтира у овој месној заједници умногоме ће олакшати свакодневно функционисање мештана.

У месној заједници Скела завршавају се радови на асфалтирању Улице ЈНА, која је према речима Милана Стојића, одборника у Скупштини Градске општине Обреновац, важна јер овом улицом саобраћа градски превоз и то више пута дневно.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић овом приликом подсетио је да се планови за извођење радова на изградњи путне инфраструктуре у сеоским месним заједницама израђују на основу захтева грађана упућеним Саветима месних заједница.

– Након радова у Грабовцу и Скели, почеће радови на изградњи путева у месној заједници Ратари. Такође, како бисмо одржали континуитет изградње путне мреже на територији општине Обреновац, у току је и планирање радова за наредну годину. Важно је да наставимо сарадњу са Градом Београдом, када су у питању путеви, односно њихова реконструкција и изградња – навео је Станојевић.

Он је нагласио да је изузетно важно унапређивати квалитет путне мреже, како би се подигао ниво квалитета свакодневног живота грађана у свим деловима општине.