Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић и директор ЈКП “Топловод” Борис Ивковић посетили су данас ученике истуреног одељења ОШ “Живојин Перић” у Пироману и поклонили им нове табле и лопте.

За време боравка на Тари у оквиру програма “Еко кампови” ђаци ове школе су председнику општине саопштили њихову жељу да добију нове табле и лопте.

Председник општине Мирослав Чучковић је рекао да су новогодишње жеље деце биле веома скромне и да су поред материјалних ствари деца изразила жељу да виде Авалски торањ, хиподром и зоолошки врт.

– Током нашег боравка на Тари и разговора са дечацима и девојчицама из Пиромана сазнали смо да су њихове жеље да добију нове табле и лопте за њихову школу. Ми ћемо колико год смо у могућности преко наших јавних предузећа помоћи свакој школи, јер су основна учила и лопте неопходне за сваку школу и за децу која ту школу похађају – казао је Чучковић.

Наставница енглеског језика  у овој школи Бранислава Дилберовић је истакла да је ово сјајна ствар за ђаке.

– Ђаци су на Тари изразили жељу за новим таблама и лоптама и ево одмах по почетку другог полугодишта та жеља им је и испуњена. Нама ће ово значити у раду, али и деци која ће после дуго времена нормално моћи да прате наставу и да виде оно што је на табли написано. Ми имамо 62 ученика који наставу похађају у две смене и веома смо захвални и општини Обреновац и ЈКП “Топловод” на овој донацији – рекла је Бранислава Дилберовић.

Директор ЈКП “Топловод” Борис Ивковић је рекао да је то јавно предузеће друштвено одговорно и да ће сваки пут изаћи у сусрет оваквим захтевима у складу са својим могућностима.

Приликом ове посете са директором школе договорена је, за почетак априла, посета ђака “Хиподрому Београд”, као и излет на Авалски торањ.

{youtube}msNdqy1bboU{/youtube}