Основна школа ”Јован Јовановић Змај” свечаном приредбом обележила је 64 године постојања. Свечаној приредби присуствовали су представници Градске општине Обреновац.

Директорка Основне школе ”Јован Јовановић Змај” Вера Ђорђевић нагласила је дугогодишњи успешан рад наставника и ученика ове школе, као једну од главних карактеристика ове образовне установе.

Она је овом приликом честитала Дан школе наставницима и ученицима и пожелела успех у даљем раду.

– Ако се настави тимски рад и залагање наставника и ученика, као и добра сарадња са нашим родитељима, успеси не могу изостати и мислим да ће их бити све више – рекла је Ђорђевић.

Поводом обележавања Дана школе, организован је ликовни и литерарни конкурс на тему ”Сви знају шта другарство значи”.

– Мислим да су ”Змајевци” много пута показли своју хуманост и дарежљивост. Позвала бих родитеље и колеге да узму учешће на хуманитарном базару посвећеном нашем бившем ученику Николи Аћимовићу, а и малом Огију Бојковићу. Наша деца су се потрудила, а похвалиа бих најпре наше колеге, наставнике технике и технологије, који су са задовољством узели учешће у овом пројекту. Такође, учешће су узела и наша деца из издвојеног одељења Звечка, која су изложила све оно што су у претходном периоду урадила са својим наставницима – навела је Ђорђевић.