Надлежне службе Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” ангажоване су на пословима садње нових и замене оштећених стабала. Овом приликом у главној улици у Обреновцу биће засађена стабла јавора, док ће у Улици Вука Караџића бити засађена стабла црвеног храста.

Члан Већа општине Обреновац Иван Стојић навео је да ће главна улица у Обреновцу добити нова стабла, те је подсетио да је у овом делу града током протекле године засађено 35 стабала.

– Овом акцијом дуж главне улице биће засађено нових 10 стабала, док ће Улица Вука Караџића добити нових 20 стабала. Такође, важно је редовно споводити акције замене и орезивања стабала, а садњом нових стабала бринемо о заштити животне средине, што и јесте један од наших циљева – рекао је Стојић.

Директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине Светозар Андрић нагласио је значај бриге о постојећим стаблима, као и континуираном обнављању садница.

Акција садње нових и замене старих стабала наставиће се и наредне недеље.

Руководилац сектора одржавања јавних зелених површина Слађана Богдановић навела је да ће се у наредном периоду послови садње и замене стабала обављати на више локација на територији општине Обреновац.